Biobased

Bij van Eden heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een verfsysteem dat biobased is. U kiest dan voor een milieuwbewuste oplossing.

Biobased verf is niet gemaakt van aardolie, maar van (herwinbare) grondstoffen of plantaardige oliën uit onze natuur. Denk aan soja, lijnolie, cellulose of leem. Wanneer het product zo min mogelijk bewerkt is, hebben we het over een ecologische verf; deze heeft een matte uitstraling. Om toch een glansgraad te verkrijgen zijn er chemische processen nodig, de verf is dan niet “natuurzuiver”. Desalniettemin wordt er geen aardolie gebruikt en is het nog steeds een bewustere keuze.

De laatste jaren is de ontwikkeling van biobased in een rap tempo gevorderd. De huidige discussie omtrent milieu en klimaatsverandering zal daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben. 

Op het gebied van prijs en kwaliteit doen de biobased producten niet onder voor de traditionele synthetische verven. De prijs is haast vergelijkbaar met de reguliere verfsystemen. 

Daarnaast hebben deze producten een aantal positieve eigenschappen. Zo zijn ze grotendeels vrij van petrochemische bestanddelen en bevatten ze natuurlijke ingrediënten, welke deze producten milieuvriendelijker en oplosmiddelvrij maken. Ook hebben ze een optimale duurzaamheid en vaak zelfs een langere levensduur. Damp open waardoor minder kans op houtrot. Leverbaar in iedere gewenste kleur.

Door middel van een biobased verfsysteem kunt u uw kostbare bezit beschermen en beschermt u tegelijkertijd onze kostbare aarde!

Neem contact op

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?
Heeft u vragen omtrent biobased schilderwerk of interesse in een vrijblijvende offerte?
Neem dan contact met mij op!

Logo Van Eden schilderwerkenMet passie een brug slaan tussen oud vakmanschap en het schilderen van de toekomst. Dat is Van Eden.

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsgegevens